E-mail подесувања за Outlook 2003/2007 Принт

 • 4

Подесувања на Email Account за Outlook 2003/2007
Пред да започнете:

 1. Преверете дали вашиот домен е активен. Доколку не е активен вашиот email нема да работи.
 2. Проверете дали вашиот email е подесен во vasiotdomen.com.mk/cpanel .


Доколку се е во ред со горните две точки можете да започнете со подесување на Outlook 2003/2007.

 1. Отворете го Outlook 2003
 2. Одберете Tools > E-mail Accounts.
  Outlook Express Tutorial 1

 3. Во E-mail Accounts прозорецот, селектирајте "Add a new e-mail account" и кликнете Next.
  Outlook Express Tutorial 2

 4. За вашиот server type, селектирајет "POP3" и кликнете Next.
  Outlook Express Tutorial 3

 5. Во Internet E-mail Settings (POP3) прозорецот, внесете ги вашите информации како на дадениот пример:
  Your Name
  Внесете го вашето име и презиме.

  E-mail Address
  Внесете ја вашата e-mail адреса.

  User Name
  Внесете ја вашата e-mail адреса, повторно

  Password
  Внесете го password што го имате креирано за вашиот e-mail account.

  Incoming Mail Server (POP3)
  Внесете mail.vasiotdomen.com.mk за вашиот incoming mail server.

  Outgoing Mail Server (SMTP)
  Внесете mail.vasiotdomen.com.mk за вашиот outgoing mail server.
  Outlook Express Tutorial 4

 6. Во Internet E-mail Settings прозорецот, селектирајте го "Outgoing Server" табот.
 7. Селектирајте "My outgoing server (SMTP) requires authentication."
  Outlook Express Tutorial 5

 8. Селектирајте го "Advanced" табот и променете го "Outgoing server (SMTP)" портот во 25 или 26.
  Outlook Express Tutorial 6

 9. Кликнете Next.

 10. Кликнете Finish.
  Outlook Express Tutorial 7

Дали Ви помогна овој одговор?

« Назад